Január 26-án, szombaton este az Oroszlánosban

Névtelen_2.jpg

HTML

Facebookon is vagyunk!

Mi újság Tállyán?

„Tállya egyedülálló építészeti és természeti adottságokkal rendelkezik és még mindig élő és összetartó közösséggel büszkélkedhet. Bár kétségtelen, hogy amíg a mádi dűlők neveit ma már kívülről fújják a borrajongók, addig a tállyaiak közül jó, ha egyet-kettőt fel tud idézni, az idők gyorsan változhatnak. Tállya a jövő hegyaljai települése.”
(Alkonyi László)

Kérdése van? Írna belénk/nekünk? E-mail: tallyabor[a]gmail.com

Tállya a Wikipédián
Tállya a Mandiner borrovatában
Tállya az Irodalmi Jelenben
Tállya honlapja

Jövőre is lesz Szent Vencel-napi pincemustra! De milyen volt idén?

2012.10.20. 16:24 tállyi

templom.jpg

Nagy sikert aratott a tállyai boros rendezvény - olvashattuk az Észak-Magyarország címlapján szeptember 30-án, vasárnap. És igazuk is volt: az idén először pincemustrával bővített Szent Vencel-nap nagyon jól sikerült. Hét helyszínen tíz pincészet borait lehetett végigkóstolni, és hozzá különböző zempléni specialistásokat párosítani. A pincemustra sikerét jelzi, hogy több százan kóstolták végig a tállyai borokat a borútlevéllel, és nem egyet láttunk, ahol minden pincénél szerepelt pecsét vagy aláírás - tulajdonosaik már a tállyai borok nagy értői.

A Szent Vencel-napról már számos helyen jelentek meg fényképek, videók, beszámolók. Mi nem is készítenénk már ilyet, inkább szépen sorban idetesszük mindet.

A Szerencsi TV gyakorlatilag minden helyszínen ott volt. Honlapjukon számos fényképet közölnek a Kalina Kádárműhely bemutatójáról, az Európa Centruma Pinceborozónál zajló csemegeszőlő-szüretről, Homoky András pincéjéről, illetve a vasárnapi szőlős búcsúról és borszentelésről is. Persze nemcsak képekben, hanem híradójukban is beszámoltak a Szent Vencel-napról - az anyagban sok más mellett elhangzik az is, hogy a Szent Vencel-nap szervezői kezdeményezik, hogy az UNESCO vegye fel a nagy múltra visszatekintő rendezvényt a szellemi-kulturális örökség listájára. A tudósítást itt nézhetik meg:

Serfőző László is készített egy szépen felépített riportot a Szerencsi Városi Televíziónak, melyben Lavotta János emléke köré fűzi fel a Vencel-napi történéseket. A helyszínek gyakorlatilag ugyanazok, mint előbb. Felhívnánk azonban a figyelmet a narrációra - ritka már a sajtóban ez a műfaj, az meg, hogy ilyen jó, pláne.

A Vencel-napról fényképeket lehet még nézegetni a Homoky pincészet Facebook-oldalán.

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó borút tállya szent vencel nap homoky pincészet szent vencel-nap kalina kádárműhely

A bejegyzés trackback címe:

https://tallya.blog.hu/api/trackback/id/tr954859573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása