A Magyar Katolikus Rádió bormagazinjában, a Tallián Hedvig által szerkesztett Borivóknak való című műsorban szerepelt a tállyai Szent Benedek Pincészet tulajdonosa, Farkas Géza és borásza, Ádám József. A riportban Ádám József arról mesélt, hogyan telnek egy borász napjai, mit lehet látni egy nyári hajnalban a szőlőben és hogy mit talál meg a pince mélyén, Farkas Géza pedig elmesélte, hogyan született meg a birtok gondolata.
A műsorban elhangzik az is, hogy a tulajdonos és a borász gondolkodásában csupán egy dologban van eltérés: míg Ádám József az ötputtonyos aszút tartja a leginkább egyensúlyosnak, addig Farkas Géza a hatputtonyos aszút favorizálja. A borász az ötputtonyos aszú savszerkezetében, beltartalmában és cukortartalmában látja azt az egyensúlyt, ami a legjobban képes megmutatni Tokaj ásványosságát és a tokaji jelleget, a tulajdonos pedig a hatputtonyos aszú testességben keresi a választ. Farkas Géza szerint nagy gond, hogy a hatputtonyos aszú jóval tágabb kategória, mint az ötputtonyos, hiszen előfordulhat, hogy két tétel között akár 60 gramm maradékcukornyi az eltérés - ilyen értelemben az ötputtonyos aszú tisztább pálya. Hallgassa végig!