Január 26-án, szombaton este az Oroszlánosban

Névtelen_2.jpg

HTML

Facebookon is vagyunk!

Mi újság Tállyán?

„Tállya egyedülálló építészeti és természeti adottságokkal rendelkezik és még mindig élő és összetartó közösséggel büszkélkedhet. Bár kétségtelen, hogy amíg a mádi dűlők neveit ma már kívülről fújják a borrajongók, addig a tállyaiak közül jó, ha egyet-kettőt fel tud idézni, az idők gyorsan változhatnak. Tállya a jövő hegyaljai települése.”
(Alkonyi László)

Kérdése van? Írna belénk/nekünk? E-mail: tallyabor[a]gmail.com

Tállya a Wikipédián
Tállya a Mandiner borrovatában
Tállya az Irodalmi Jelenben
Tállya honlapja

A Szent Benedek Pincészet az aszúról

2013.01.20. 11:24 tállyi

szent benedek.jpg

A Magyar Katolikus Rádió bormagazinjában, a Tallián Hedvig által szerkesztett Borivóknak való című műsorban szerepelt a tállyai Szent Benedek Pincészet tulajdonosa, Farkas Géza és borásza, Ádám József. A riportban Ádám József arról mesélt, hogyan telnek egy borász napjai, mit lehet látni egy nyári hajnalban a szőlőben és hogy mit talál meg a pince mélyén, Farkas Géza pedig elmesélte, hogyan született meg a birtok gondolata.

A műsorban elhangzik az is, hogy a tulajdonos és a borász gondolkodásában csupán egy dologban van eltérés: míg Ádám József az ötputtonyos aszút tartja a leginkább egyensúlyosnak, addig Farkas Géza a hatputtonyos aszút favorizálja. A borász az ötputtonyos aszú savszerkezetében, beltartalmában és cukortartalmában látja azt az egyensúlyt, ami a legjobban képes megmutatni Tokaj ásványosságát és a tokaji jelleget, a tulajdonos pedig a hatputtonyos aszú testességben keresi a választ. Farkas Géza szerint nagy gond, hogy a hatputtonyos aszú jóval tágabb kategória, mint az ötputtonyos, hiszen előfordulhat, hogy két tétel között akár 60 gramm maradékcukornyi az eltérés - ilyen értelemben az ötputtonyos aszú tisztább pálya. Hallgassa végig!

2 komment

Címkék: sajtó bor aszú tállya szent benedek pincészet ádám józsef farkas géza

A bejegyzés trackback címe:

https://tallya.blog.hu/api/trackback/id/tr185028445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horrorpornó bábszínház 2013.01.20. 23:25:59

Szerintem meg a négyputtonyos a legkiegyensúlyozottabb. Az ötösben már túl sok a maradékcukor.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.21. 09:00:15

köszi az ajánlót meg fogom hallgatni.
süti beállítások módosítása