Január 26-án, szombaton este az Oroszlánosban

Névtelen_2.jpg

HTML

Facebookon is vagyunk!

Mi újság Tállyán?

„Tállya egyedülálló építészeti és természeti adottságokkal rendelkezik és még mindig élő és összetartó közösséggel büszkélkedhet. Bár kétségtelen, hogy amíg a mádi dűlők neveit ma már kívülről fújják a borrajongók, addig a tállyaiak közül jó, ha egyet-kettőt fel tud idézni, az idők gyorsan változhatnak. Tállya a jövő hegyaljai települése.”
(Alkonyi László)

Kérdése van? Írna belénk/nekünk? E-mail: tallyabor[a]gmail.com

Tállya a Wikipédián
Tállya a Mandiner borrovatában
Tállya az Irodalmi Jelenben
Tállya honlapja

Az Index szerint logikátlan a gönci járás

2012.08.15. 14:25 tállyi

index.jpg

Nemcsak a logika döntött a járásokról - ezt a címet adta az Index mai cikkének, melynek fele azzal foglalkozik, hogy - mint azt a Tállyablog tegnap egy kormányrendelet alapján megírta - Tállya nem a szerencsi, hanem a gönci járáshoz tartozik majd 2013 január elsejétől. Osika József tállyai polgármester azzal indokolja a döntést, hogy amennyiben Abaújszántón létesül egy kormányablak, úgy jóval egyszerűbb lesz ott intézni az ügyeket, mint Szerencsen, ahol eddig mindez történt. Az Index cikke másra is kitér, olvassák:

Tállyáról még a megyeszékhelyre, Miskolcra is ésszerűbb lenne elutazni: a távolság nagyságrendileg ugyanakkora, viszont ott jóval több szolgáltatás, hivatal és vásárlási lehetőség van. Tállyán sokan úgy gondolják, hogy a döntés azért így született meg, mert a helyi polgármester nagyon rosszban van a szerencsi polgármesterrel. A tállyai és az abaújszántói polgármester egy interjúban azt mondta, hogy Göncben azt ígérték nekik, hogy Abaújszántón is intézkedni lehet. A legtöbben azonban – például Miskolcra is – Szerencs felé járnak dolgozni, így még útba is esik, ráadásul ott van Lidl, Tesco, Spar, Penny Market, több bank, drogériák, cukrászdák és éttermek. Az Index információi szerint a szintén Gönchöz sorolt Golopon és Tállyán is aláírásgyűjtést rendeznek azért, hogy Szerencshez tartozhassanak.

Amennyiben lesz bármi fejlemény az ügyben, vagy bármiről is picit többet tudunk, jelentkezünk. Az aláírások már egészen szépen gyűlnek, több helyen is meg lehet találni az ívet.

FRISSÍTÉS (08.16.): A Borsod Online már arról számol be, hogy Tállya lakóinak nyolcvan százaléka aláírta a petíciót, hogy továbbra is Szerencshez akarnak tartozni. A golopiak közben 301 aláírást szedtek össze.

Szólj hozzá!

Címkék: index sajtó önkormányzat közigazgatás szerencs járás tállya gönc

A bejegyzés trackback címe:

https://tallya.blog.hu/api/trackback/id/tr914713732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása